Tejipari hevederek
A tejipari hevederek fõ jellemzõi a könnyû tisztíthatóság, nagy zsír- és olajállóság. Élelmiszeriparban elvárt USDA, FDA minõsítéssel rendelkeznek.
Fő jellemzőik:
Könnyű tisztíthatóság
Fertőtleníthetőség
Kiemelt hidrosztatikai ellenállás
Nagy kémiai ellenállás
Nagy olaj- és zsírállóság
Vágás-, nyomásálló
Antimikrobális (gátolja a mikrobatelepek kialakulását)
Felhasználások:
Általános felhasználású tejipari szalagok:
PU (poliuretán) szállítószalagok:
Antimikrobális, könnyű tisztíthatóságú, nagy kémiai ellenállású poliuretán szállítószalagokat sokféle területen alkalmaznak, köztük a tejiparban is. Fertőtleníthetőek, vágás- és nyomásálló kivitelekben készülnek. Részletes leírás itt található.
Tejiparban is elterjedtek előnyös tulajdonságaik miatt a PVC szállítószalagok általános célokra. Nagy teherbírású, robusztus kivitelű hevederek. Zsír- és olajálló, mikroba telepek megtelepedését megakadályozó kivitelekben készülhetnek. Részletes leírás itt található.
Könnyen karbantartható, tisztítható és fertőtleníthető a műanyag tagos heveder, így megfelelő tejipari felhasználásra is.Kopásálló, zsír- és olajálló. Sokféle kivitelben készül. Részletes leírást itt talál.
Könnyű karbantarthatóságuk, jó terhelhetőségük miatt széles körben alkalmaznak műanyag talpas láncokat a tejiparban. Könnyen szerelhetők, költséghatékonyak. Részletes leírást itt talál.
Teflonozás (tejipari eszközök PTFE bevonatolása)
Fém alkatrészeket utólagos bevonatolása teflonnal. Ezen bevonatok segítségével hőállóságót lehet biztosítani, további az alkatrészekhez kevésbé tapadnak a különböző tejipari termékek (túró, sajt).
A fém vékony rétegű bevonatolása helyett akár a teljes alkatrészek is készülhetnek teflonból.
Kapcsolódó dokumentum: