HEVEDERES SZÁLLÍTÓPÁLYÁK, CSÚSZÓHEVEDERES SZÁLLÍTÓSZALAGOK

A csúszóhevederes szállítószalagok a legkülönfélébb hevederekkel, geometriai kialakításokkal, hajtásokkal készülnek, és az ipar számos területén használhatók.

Kapcsolódó dokumentum

A hevederes szállítószalagok használhatók az iparban, a kereskedelemben, a közlekedésben, a mezőgazdaságban, darabáruk és ömlesztett anyagok továbbítására.

A mozgatáshoz szükséges húzóerőt a hajtódob súrlódása adja át a hevedernek, ami az anyagot szállítja. 

A heveder jellege mindig a továbbítandó árutól függ.

A szállítószalagok vonalvezetése változatos: emelkedő ill. lejtős szakaszok, különböző sugarú ívek alakíthatók ki. A hevederes szállítószalagok csatlakoztathatók más anyagmozgató gépekhez, pl. görgősorokhoz, konvejorokhoz is. 

 

Vázlat egy hevederes szállítópálya általános felépítéséről.

 

A szállítószalagok hevedere készülhet:

  • fémből 
  • fémhálóból
  • műanyagból
  • teflonozott üvegszövetből
  • teflonhálóból
  • gumival bevont műanyagból
  • gumiból
  • műanyag vagy fém elemtagokból.

 

A hevederek megtámasztása lehet csúszó ágyas, fix beépítésű vagy fűzéresített kialakítású görgős alátámasztás.

A jobb szállítóképesség eléréséhez a szállítószalag hevederek érdesíthetők, illetve hossz- és/vagy keresztirányú bordával elláthatók.

 

Komplett anyagmozgató rendszerek.

 

A folyamatos működésű anyagmozgató berendezések az anyagot meghatározott útvonalon, szállítópályán, állandó vagy változó sebességgel szállítják. Elsősorban azonos tulajdonságú ömlesztett anyagokat, darabárut továbbítanak egy, vagy több feladóhelyről a leadóhelyre. Ezek a berendezések rendszerint több tíz méteresek, a hosszuk néha a 100 m-t is meghaladhatja. Ilyenkor a feladóhelyről nem lehet belátni a pálya egészét, ezért ezeket a berendezéseket hang- és fényjelzővel kell felszerelni, amely az indítást és a leállást jelzi. A vízszintes pályán haladó, hosszú berendezéseken a személyközlekedéshez és a karbantartáshoz meghatározott távolságonként átjárókat és kezelőpódiumokat kell létesíteni.

 

Szállítószalag termék mozgatáshoz.

 

Lehetőség van a megrendelő igényének megfelelő hevederszélességű és hosszúságú szállítószalag gyártására. A pálya vonalvezetése lehet egyenes, íves, emelkedő, lejtős vagy tört.

A hevederes szállítópálya csúszólapja készülhet antisztatikus anyagból is, melynek előnyös tulajdonságai poros környezetben mutatkoznak meg.

A heveder sebességének változtatása lehetséges fokozat nélkül (frekvenciaváltóval) és mechanikusan (variátorokkal).

 

Felhasználási területek: 

Dohányipar

Élelmiszeripar

Építőipar

Faipar

Fémipar

Gépipar

Nyomdaipar

Papírgyártás

Ruhaipar

Sütőipar

Textilipar

Üveggyártás

Vegyipar

Kapcsolódó dokumentum:

Ajánlatkérés

1 + 13 =